SYKKELFERIE I FRANKRIKE

PÅ EGEN HÅND I LANGUEDOC

Denne artikkelen skal gi praktisk informasjon til sykkelturister, men først litt gode nyheter: Vingården St Michel Archange i Bize-Minervois, som jeg skrev om i juli i fjor, gjør det bra. Catherine Gourmet er fortsatt sjef for markedsføringen av disse nydelige vinene. Hun informerer: De fikk en gullmedalje ved den internasjonale vinkonkurransen i Lyon for rødvinen ”La Tour de Boussecos 2010” (favorittvinen til Nils). Videre mottok de to sølvmedaljer for ”Cuvée Josephine 2010”, en fra Macon og en fra Féminalises (bare kvinnelige ønologer som dommere). Dessuten fikk de en ”Price of Excellency” for ”Josephine 2009”, som nå er helt utsolgt.

  
«La Tour de Boussecos 2010» er også valgt ut til å være med i vinguiden «Un vin presque parfait«. Nå må norske vinimportører kjenne sin besøkelsestid!

Diplom fra vinguiden «Un vin presque parfait»

Catherine vil også denne sommeren arrangere konserter og kunstutstillinger som et ledd i markedsføringen. Skal du til Bize eller omegn, må du avlegge et besøk i vinbutikken/galleriet/festlokalet, som du finner ved å ta til venstre rett innenfor byporten og følge Rue de l’Église forbi slakteren og rett fram.

Catherine og Charles Janbon

Arrangementene finner sted i juli og august, for i september er både Catherine og eieren Charles Janbon naturlig nok travelt opptatt med innhøstingen.

 

 

 

 

 

 

 

Sommerprogram
Alle arrangementene koster 15€, og da er måltid inkludert.

6. juli kl. 19: Tafanari Trio med oksitanske danser.
20. juli kl. 19. Konsert med Country Music Brian Coope and Kevin Smith (Les Stiff Joints).
27. juli kl. 19: Konsert med Caroline Trio, franske sanger på trekkspill og gitar.
10. august kl. 19: Teaterforestillingen ”Vino Cantabile” ved ”Heksene fra Agly”. En forestilling som handler om vin og vindyrking og som tar deg med inn i en kulturell rus (fritt oversatt).
17. august kl. 19: Konsert med Jeroen Pek International Trio, fløyte, gitar og kontrabasse.
24 august kl. 19: Konsert med swingmusikk og sang med gruppen Swing Easy.
Påmelding: Tlf. 0033-646 83 78 20.

Kunstutstillinger (gratis inngang)
Torsdag 12 juli kl. 19: Vernissage for to utstillinger som varer fra 12 til 30 juli. Patchwork av gruppen ”Les Picagulles” og metallskulpturer av dyr av skulptøren Moska, som gjenvinner jern fra skraphauger.

Tirsdag 7. august kl. 19: Vernissage for to utstillinger som varer fra 7 til 31 august. Renée Claude, en multikunstner med maleri, smykker, klær, møbler, skulpturer. Designeren Pascal Loubat.

På boligjakt?
Du har fått mange tips i boken min og i noen av bloggene. Her kommer et par nye adresser du kan forsøke, dersom du ennå ikke har funnet bosted til årets sykkelferie i Minervois-området.

Nettsiden http://www.midihideaways.com/ har mange gode boliger, i mange forskjellige landsbyer. De ligger både i Minervois og lenger nord, særlig i St. Chinian og omegn. To svært sjarmerende bosteder ligger i Bize-Minervois: Les Remparts og Le Figuiers.

Stua i Les Remparts

Andreas Wagner, som formidler boligene, er en hyggelig kar som gir deg god service og dessuten har en meget underholdende blogg på samme nettside. Han beskriver det gode landsbylivet levende og morsomt og tar fantastiske bilder.

Du kan også finne bolig gjennom sykkelutleieren Phil Donnison i firmaet Mellowvelos i Paraza. Se nettsiden http://www.mellowvelos.com/ og klikk Links eller Liens, og du får opp mange ferieboliger med god standard.

Sykkelutleieren Phil Donnison

(Firmaet til Phil går forresten så det suser, for han driver svært profesjonelt og har gode sykler og god service. Nå utvider han med franchisetagere i flere andre områder av Frankrike. )

 

 

Veibeskrivelse flyplassen i Béziers-Bize
Ikke prøv å følge beskrivelsen som står i boken min! Det er gjort forandringer i kjøremønsteret. Du bør heller skrive ut reiserute fra http://www.viamichelin.com/ (skriv From Aeroport Béziers ved Driving directions)  eller rett og slett følge et godt, nytt bilkart.

Gi en kommentar