SYKKELFERIE I FRANKRIKE

PÅ EGEN HÅND I LANGUEDOC

Dersom du har fast base i Minervois eller Corbières, er det mye å foreta seg om kveldene. Sykkelturene gir overskudd, og etter en god dusj er du kanskje klar for nye opplevelser. Du kan være med på landsbyfester, konserter, festivaler, vinsmaking og markeder. Her gis en oversikt over noe av det som skjer i byene som er nevnt i boken min.

Oversikten dekker bare juli måned, og jeg vil komme tilbake med en oversikt for august. Listen er ikke komplett, det gjelder særlig festivalen i Carcassonne som har et enormt tilbud. Men jeg har prøvd å få med det viktigste i nærheten av Bize-Minervois og Lagrasse. Du kan finne fullstendige lister ved å gå videre til nettadressene som er oppgitt.

Festivalen i Carcassonne

Nesten hele sommeren er det en årlig festival i byen, der du kan oppleve mange store navn, både franske og internasjonale stjerner opptrer i teater- og operaforestillinger og konserter. Her er noen eksempler, se mer på http://www.festivaldecarcassonne.fr/ : 

25/7 kl. 21.30: Dom Juan av Molière – teater. Billetter 15-42 €.

9/7 kl. 21.30: Konsert med Royal Philharmonic Orchestra de Londres. Billetter 15-48 €.

16/7 kl. 21.30: Konsert med José Carrerras. Billetter 69-90 €.

22/7 kl. 21.30: Konsert med Bryan Ferry. (frontfigur i gruppen Roxy Music – konsert utsolgt i Oslo i sommer). Billetter 39-44 €.

Musikkfestivaler
15-19/7 kl. 21.30: Den sjette musikk- og historiefestivalen i klosteret Fontfroide (litt sør for Narbonne). En serie klassiske konserter med musikk av bl.a Johan Sebastian Bach. (se http://www.fontfroide.com/)

22-24/7: Les Abracadagrasses 2011, stor årlig musikkfestival i Lagrasse. Billetter fra 10 €. Se http://www.abracadagrasses.fr/ . Funk, soul, jazz, reggae, rock og folkemusikk.

Konserter
8/7: Caunes-Minervois. Konsert med måltid i klosterhagen, med vin fra lokale vinprodusenter. Kunstnere på høyt nivå spiller klassisk musikk av Mozart, Chopin, Liszt, Beethoven, Schumann m.fl. Billetter: 16 €.

 Le Festival Convivencia, en serie utendørskonserter ved kanalen (gratis, unntatt måltid og vin) med musikere fra Minervois. http://www.festivalconvivencia.com/

Arrangeres:
15/7 kl. 18: Argens Minervois
16/7 kl. 20: Le Somail
21/7 kl. 21.30: La Redorte 

Markeder
I tillegg til de ukentlige markedene som holdes uttallige steder, arrangeres det større markeder for å presentere lokale matprodusenter og kunsthåndverkere. Det serveres gjerne en ”assiette gourmande”. Her er noen av dem:

2/7 kl. 18-22: Caunes-Minervois
7/7 kl. 18-22: La Redorte
15 og 17/7  kl. 9-18: Limoux

Landsbyfester
17/7 hele dagen: Olivenfesten i Bize-Minervois. Les mer i boken om denne store årlige begivenheten.

21/7 kl. 22: Ouveillan (i Minervois). Vinfesten ”Les vendanges du Coeur” arrangeres for 17. gang. Patrick Fiori, kjent artist, holder konsert kl. 22 på plassen ved kooperativet. Den kjente mesterkokken Gilles Goujon (les i boken under tur 13) og vinkelneren hans vil åpne festen med vinsmaking. der han vil presentere den store årgangsvinen.

Dansetilstelninger med orkester
17/6: Ginestas – musikkfest
18/6: Azille – ved Ludobar
21/6: Mirepeisset – på landsbyplassen kl. 18
3/7: Olonzac – konsert på restauranten ved Jouares-sjøen
13/7: Olonzac – rugbyfest med underholdning og dans
15/7: Azille – ved Ludobar
22/7: Olonzac – aperitif og konsert kl. 18-22
24/7: Sallèles d’Aude – kl. 18
28/7: Olonzac – ved Jouares-sjøen
29/7: Gruissan

Loppemarkeder
http://www.vide-greniers.org/ har oversikt over alle i Aude fylke.

Vinsmaking
Du finner oversikter og anbefalinger i boken min. Vinbøndene tar gjerne imot besøkende som vil smake, men inviterer også til større vinsmakingsarrangementer, der du får måltid og omvisning. Finn program på turistkontorene.

Nettsiden http://www.audetourisme.com/ anbefales spesielt. Den har mye info om alle slags kulturarrangementer. På de engelske sidene klikker du ”Events”. Se også boken min for flere tips.

En kommentar til “Sykling og kulturopplevelser juli 2011”

  1. I was looking through some of your articles on this website and I believe this website is really informative ! Keep on posting .

Gi en kommentar