SYKKELFERIE I FRANKRIKE

PÅ EGEN HÅND I LANGUEDOC

Denne regnværsdagen var som skapt for mimring med bilder fra sykkelferiene våre. Spesielt dvelte vi ved alle bildene av MAT. Denne bloggen kommer derfor til å handle om gode matopplevelser vi har hatt i Minervois.

Visste du at forlaget og reiseeksperten Lonely Planet har utpekt Languedoc-Roussillon (nå kalt Occitanie) som en region du bør besøke i 2018? De rangerer den faktisk blant «10 på topp»-regionene i verden! Se https://www.lonelyplanet.com/best-in-travel/regions#4 I artikkelen på nettsiden deres fremheves særlig Narbonne og det nye museet som kommer her snart. Videre anbefales alle severdighetene fra romertiden som befinner seg langs AD66 nordover, som Nîmes med Pont du Gard og Arles. Jeg vil derimot bevege meg sørover, og fortelle litt om hva du kan oppleve om du velger å sykle (eller kjøre bil) i Corbières:

Her får dere beskrivelse på enda en fottur fra nærområdet i Lagrasse. Turen går til kapellet «Notre Dame de Carla» vest for byen, som ligger vakkert til oppe i fjellene. Det er nydelig restaurert av en gruppe frivillilge. Ta med mat og drikke !

Denne lette fotturen, som kalles «Karl den stores fot», går i høydedragene ved Lagrasse, landbyen som er valgt som base for sykkelturene i Corbières. Dersom du ikke føler for å sykle en dag, er denne fotturen et godt alternativ. Om sommeren kan du nyte de skyggefulle partiene, og de vakre, eldgamle steinmurene gir assosiasjoner til den spennende historien som knytter seg til landsbyen og klosteret. 

En sykkelferie med base i Lagrasse i Corbières (Sør-Frankrike) passer spesielt godt for de som er godt trent, fordi mange av turene i boken min er forholdsvis lange. Men også de som heller vil ta det litt mer med ro, kan ha glede av en ferie i dette området. Du finner beskrivelse av tre kortere sykkelturer (mindre enn 37 km), og det finnes små fotturer i utkanten av landsbyen. Faktisk kan bilturister også ha stor nytte av turene i boken. 

På tide å planlegge årets sykkelferie i Frankrike? Selv om Ryanair ikke lenger flyr fra Rygge til Beziers, er det fortsatt fullt mulig å komme seg til sykkelområdene i Languedoc. For eksempel kan du fly til Barcelona, og så kjøre nordover med leiebil eller ta toget til Narbonne. Boken min, "Sykkelferie i Frankrike", selges fortsatt. Du kan enkelt bestille den på www.dreyersforlag.no. Boken beskriver 10 sykkelrunder i Minervois-området og 10 i Corbières, begge med en fast base.

Drømmer du om en sykkelferie i Sør-Frankrike til sommeren, er det på tide å starte planleggingen. Boken min, "Sykkelferie i Frankrike", hjelper deg dersom du har lyst til å reise på egenhånd i stedet for å velge organisert gruppetur. Boken beskriver 10 sykkelrunder i Minervois-området og 10 i Corbières, begge med en fast base. Her får du en oppdatering av overnattingsmulighetene i Bize-Minervois. Bosteder i Lagrasse i Corbières finner du på www.lagrasse.com og på Tripadvisor.

På sykkelferie i Minervois-området? Da har du kanskje lyst til å oppleve noe mer enn bare sykling. Konsertene ved dette staselige vinslottet er verdt å få med seg. Det ligger i nabobyen til Bize-Minervois, Ginestas. Musikken er variert, alt fra kor til jazz. Konsertene holdes enten ute på på den vakre gårdsplassen eller i det gamle vinlageret som er en opplevelse i seg selv. Samtidig kan du få servert et utsøkt måltid, laget av vertinnen Sasha, som er utdannet kokk. Ektemannen Tim er også musiker og er spesialist på å skaffe de rette musikerne til konsertene. 

Denne korte videoen gir deg et inntrykk av hva du kan oppleve hvis du velger sykkelferie i Minervois. Du får besøke noen av de hyggelige landsbyene som ligger langs turene i sykkelguiden min. Maleriske Minerve er selvfølgelig med, og landsbyer som kunstnerbyen Aigne og marmorbyen Caunes med det kjente klosteret. Filmen tar oss også med til det ukentlige markedet i Olonzac. Du får se den varierte naturen, med alt fra vinmarker, olivenlunder og Canal du Midi - til fjellområdene i Nasjonalparken og Montagne Noir. Området har, vakker natur, spennende historie, kulturopplevelser, hyggelige, gjestfrie innbyggere og god mat og vin. Og ikke ...

Planlegger du sykkelferie i Bize i år? Boken min om sykkelferie i Frankrike, som kom ut i 2011, selger fortsatt, og nå er den også kjøpt inn av flere biblioteker. Jeg venter nye innrykk både i Bize og Lagrasse av glade syklister som vil prøve de fantastiske sykkelveiene i Minervois- og Corbières-områdene. Nye ferieboliger har kommet til de siste årene, og her får du en oppdatert liste over tilbudene i Bize-Minervois. Jeg håper dette gjør det lettere å planlegge.