SYKKELFERIE I FRANKRIKE

PÅ EGEN HÅND I LANGUEDOC

I juni fikk jeg endelig treffe svenske Birgitta, som jeg hadde mailet med i løpet av året. Hun og mannen kjøpte leilighet like ved elva i fjor (se www.flodhuset.se ), og er allerede like glad i landsbyen som oss. Hun er en sann miljøskaper, og har gjort mye for å skape aktivitet og liv i landsbyen. 3. uke i juni arrangerte hun et malekurs, og etterpå var det skrivekurs. Datteren vår deltok på malekurset, som ble en suksess for deltakerne, og vi var så heldig å få være med på vernissagen.

Læreren Jan van Boeckel  er en stor inspirator, som du ser av bildene. Han underviste i «Wildpainting», som svært kort fortalt går ut på å male naturen på en overraskende måte. Han vil sannsynligvis holde kurs her også neste år.

Foreslå kurs du ønsker deg!
Birgitta skriver nå til meg at hun for neste år også planlegger andre kurs, f.eks. fotokurs, noe med ost&vin og fottur i Montagne Noir (Svartfjellene) med engelskspråklig guide. September/oktober og april/mai synes hun er bra tidspunkter for dette. Interesserte kan kontakte henne og selv komme med forslag og ønsker. Yogakurs er foreslått.  Hva med sangøvelser/visesang med Bellmann, Taube og franske «chansons»?

Hvorfor ikke ta en ukes sykkelferie og et kurs hos Birgitta uken etter? Eller omvendt? Du kan også ordne bosted selv, f.eks. hos en av de engelsktalende B&B med svømmebasseng i landsbyen, dersom du foretrekker det, se blogg i fjor.

Så bare ta kontakt med Birgitta Elfstrøm på e-post birgitta.elfstrom@live.se. Følg med på www.flodhuset.se  !

 

nytt bilde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kollasje 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Birgitta kokkelerer

Birgitta kokkelerer

 

Svensk midtsommerfest
Ikke nok med det, fredagen etter ble vi invitert til ekte svensk midtsommerfest i festlokalet/galleriet til Birgitta. Hun hadde for anledningen hengt opp en «maistang» på veggen, og langbordet var vakkert pyntet i svenske farger. Det ble servert sild, nypoteter, svensk ost og mye annet godt. Snapsen var nydelig krydret med johannesurt og vill fennikel og inspirerte til snapsviser og annen svensk visesang. Birgitta og assistenten Astrid underholdt med sine fine stemmer, og vi sang med etter fattig evne. Neste gang må vi ta med sangbok!

Birgitta og Johan kollasj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Festbord – Birgitta og Johan

 

Birgitta er en meget allsidig person (har to utdanninger/yrker), og hun skal male et flott silkeskjerf til meg. Mannen Johan er en dyktig kunstfotograf, og vi kjøpte et av de fine fotografiene han har tatt i Bize, du burde se www.aredal.se, der er det så mye fint! Vi håper han arrangerer fotokurs i Bize neste sommer.

Johans bilde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En kommentar til “Sykkelferie og hobbykurs – mange muligheter i Bize-Minervois”

  1. Mark Jones sier:

    Love Bize Minervois! It is a village close to Minerve, and there is always water in the river (unlike at Minerve, where the river runs underground).

Gi en kommentar