SYKKELFERIE I FRANKRIKE

PÅ EGEN HÅND I LANGUEDOC

Dersom du velger sykkelferie på egen hånd med fast base, vil du få oppleve noe helt nytt. Du blir lett kjent med nye mennesker og kan få muligheten til oppleve den generøsiteten som vi møter både blant lokalbefolkningen og blant andre glade syklister. Dersom du kjøper de gode detaljkartene i serien Carte de Randonée, kan du legge opp helt nye turer selv. Eller du kan forkorte eller forlenge turene i boka mi. Kartene kan bestilles på www.ign.fr. En GPS er et greitt supplement, men et godt kart gir deg den store oversikten. 

Vi finner stadig fram til nye sykkelturer. Her er en kort forklaring på et par av de siste, med base i Bize-Minervois. Disse turene passer for alle, de er ikke spesielt krevende.

Ny tur til Olonzac – ca. 31 km, med marked
Dette er en lett runde vestover. Finn småveiene fra Mailhac til Oupia (Carte de Randonée nr. 2445E), og følg så skilt til Olonzac. Tilbake sykler du til Beaufort og følger Tur 3 – Minerve. Denne turen bør du helst ta en tirsdag, for da er det et veldig bra marked i Olonzac. Her finner du også vakuumpakket oliven til å ta med hjem og mye annet fint i butikken Fleur à Fleur hos M. Soual.

2014-06-18 14.20.42

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bildet er fra søvnige Oupia der vi fant en stille oase til nistepakken. Det er alltid lurt med litt reservemat, selv om du planlegger å spise lunsjen på restaurant. Man blir så SULTEN! Spisestedet kan dessuten være stengt hvis du kommer etter kl. 14.

Ny tur til St. Jean de Minervois – ca. 32 km
Vi hadde en kjempefin tur sammen med Else til St. Jean de Minervois (se omtale av byen i Tur 7, side 78). Det er alltid hyggelig å komme til Brigitte og Patrick i den gamle skolestua (L’Auberge de L’École). De er gode ambassadører for området og forteller deg hva du bør se. Du kan også kjøpe med deg den gode muscatvinen i utsalget rett nedenfor. Hjemover syklet vi om Paguignan, og fant rett i utkanten av denne landsbyen en koselig, smal asfaltvei som ikke var merket. Den førte oss forbi kapellet på bildet og rett til Aigues Vives. Herfra kan man sykle til den spennende sneglehusbyen Aigne og få en fin avslutning med måltid på Lo Cagarol (se kart Tur 3 og omtale av Aigne på side 93).

Ved Paguignan

Ved Paguignan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2014-06-22 15.19.46

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gode råd for turen til Middelhavet (Tur 9 – ca. 90 km)
En tur til Middelhavet krever at du følger værmeldingene og vindforholdene nøye. Det gjorde vi, men glemte helt å tenke på at det var lørdag. Kjempetabbe. Trafikken er i helgene helt annerledes enn på en vanlig hverdag. Vi hadde en fin tur nedover, og koste oss i St Pierre-sur-Mer, med sjømat og frådende kjempebølger. Men etterpå, oppover bakkene til La Clape, kjørte vi sammen med hele køen til Narbonne, og det var ikke behagelig. Resten av turen gikk fint, og vi fikk med oss litt av landsbyfesten i Vinassan.

Over 90 km viste speedometeret. Det er noe av det beste ved denne formen for ferie. Du blir så inderlig fornøyd med deg selv!

Kollasj havet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nordmenn som bruker boka mi er noen skikkelige gledesspredere
Når jeg overraskende støter på nordmenn som sykler etter boka mi, og som er såre fornøyde, blir jeg rett og slett lykkelig. Hele 15 slike sykkelturister møtte vi i Bize disse to ukene. Og de hadde hørt om andre som var ute i samme ærend. Alle er blide og glade og vil gjerne sykle sammen med oss eller gjøre morsomme ting sammen med oss om kveldene.

Jazzkonserter arrangeres i Le Somail hver onsdag i juni (påmelding til tlf. 033-468-46-01-61)
Vi var hele 9 personer som syklet ned til Le Comptoir Nature i Le Somail en kveld for å høre på jazzkonsert. Vi må ha vært litt av et syn i mørket hjemover: En lang reim med 9 sykkellykter på like mange syklister, mer eller mindre stødige, som skravlet seg fram langs vinmarkene på vei hjem, noen også med hodelykter. Det var veteranen Kari m/Unn og Tone + Harriet og Ivar fra Larvik (mitt kjerneområde). I tillegg kom Steinar og Kristin fra Hakadal. Ekstra koselig var det at også vår franske venninne Janine ville være med.

Kaféen ved Cabezac har østerskveld på onsdager og fredager
Kaféen ligger i krysset ved D5, rett sør for Bize. Konseptet er litt originalt: Man spiser på kaféen, men kjøper østers for 6 euro per kilo hos en forhandler som åpner dem for deg. Man kan kjøpe ost og charcuterie (skinke, pølser etc) fra en annen leverandør som skjærer opp gode skiver av godsakene. Du kan også hente pizza fra pizzeriaen ved siden av. De vanlige drikkevarene bestiller du på kaféen. Kleskoden er svært avslappet, og det er alltid veldig opptatt, men alle får plass. Det ser ut til at dette skjer litt tidligere enn vanlig middag. Ta med kontanter!

Dette kan du altså også oppleve dersom du velger sykkelferie på egenhånd her. Det er alltid noe som foregår. Se oppslag på butikkdøra, eller oppsøk turistkontoret i Le Somail, som har oversikt over alt og fine brosjyrer om konserter, landsbyfester, loppemarkeder og annen moro. Turister er alltid velkomne på landsbyfestene. Du får måltid og vin for en billig penge, og ofte mulighet til en svingom.

Kollasj jazzkonsert

Fra jazzkonserten i Le Somail

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disse blide trønderne var også på jazzkonserten.

Syklister med bok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lette hybridsykler
Fra Bærum kom en familie på fire, så dette begynner å spre seg. Sykkelutleieren, Phil Donnison i Mellowvelos, har nå heldigvis skaffet mange hybridsykler, som er adskillig lettere enn dem han hadde før. Se www.mellowvelos.com . Han kan også få noen til å hente deg på flyplassen.

Måltid sammen med nordmennene i Minerve:

2014-06-26 12.37.09

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denne turen til Minerve (Tur 3) må tas hvert år, det er alle enige om. Minerve er kåret til en av Frankrikes vakreste landsbyer. Og hvilken historie! Se boka mi side 59 og 60.

2014-06-26 11.57.54

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I ukene framover vil jeg legge ut en beretning om Birgittas malekurs her i Bize denne sommeren og hennes planer for neste år. Den fantastiske bilturen til Albi må få en egen blogg. Har du forresten tenkt på at boka mi også kan brukes av bilturister?

Vi har fått tilbud om å få bo gratis på en vingård! Mer om det siden.

En kommentar til “Sykkelferie med nye turer og nye opplevelser”

  1. Line Henriksveen sier:

    Hei. Vi er 3 familier som skal sykle i Languedoc i uke 40.
    Vi skal ha base i Carcasonne, og sykler ut herfra hver dag.
    Finnes det turer med utgangspunkt i Carcasonne i boka di? eller har du noe forslag? Vi har med barn (og meg som er syk, men jeg skal ha el-sykkel), så turene må ikke være for lange. Vi er åpne for å evt ta toget et stykke og sykle tilbake.
    mvh Line

Gi en kommentar