SYKKELFERIE I FRANKRIKE

PÅ EGEN HÅND I LANGUEDOC

Landskap i Corbières
De mest populære stedene for sykkelferie er visst for tiden Mallorca og Kanariøyene. Men har du hørt om sykkelparadiset Corbières? Mange av de virkelig gode syklistene i Frankrike foretrekker å trene her. Her er veiene nesten alltid asfaltert, og de har svært lite biltrafikk. Med boken ”Sykkelferie i Frankrike – På egen hånd i Languedoc” har du all hjelp du trenger for å planlegge en sykkelferie i dette flotte området helt sør i Frankrike.

 
Du kommer deg lett til Beziers eller Girona med rimelige RyanAir, og da er det ikke langt igjen til hyggelige Lagrasse, som er kåret til en av Frankrikes vakreste landsbyer. Her kan du sykle i alle himmelretninger og kan besøke mange av de kjente historiske minnesmerkene her i sør. Av de mest utrolige er de mange katarborgene, som ligger som ørnereder på toppen av en fjelltopp.
Katarborgen Peyrepertuse

Katarborgen Peyrepertuse

Her forskanset katarene seg når de var på flukt fra korstogshæren på 12- og 1300-tallet. De fleste av borgene kan besøkes av dem som vil klatre til topps. Du vil forundre deg over hvordan katarene kunne bygge slik og leve her. Les mer om den spennende historien i boken min eller her: http://www.cathar.info/ .

Halvparten av boken er viet Corbières. Du får 10 turbeskrivelser med utgangspunkt i Lagrasse, som alle har kart og detaljopplysninger. Turene passer både for dem som er svært godt trent og for vanlige mosjonister. Du får bakgrunnsstoff om natur, kultur, historie og severdigheter, vin- og matkultur samt sykkelutleie. Det er tips om spisesteder og mange gode overnattingsmuligheter.

Men siden boken ble gitt ut i fjor er det kommet flere nye utleieboliger i Lagrasse og nabolandsbyene. Det anbefales på det varmeste å besøke nettsiden www.lagrasse.com og klikke Hébergement. Prisene er ikke høye, og jeg nevner bare Le Gîte d’Éliane (8 personer), Aux Coqelicots (2 personer), Gîte Annie Valette (4 personer) og Gîte de Mme Segy (5 personer). Spesielt den siste ser svært sjarmerende ut. Mange bilder og fyldig informasjon om standard er lagt ut på denne siden.

I denne bloggen vil jeg også tipse om noen overnattingstilbud med ekstra luksus:

RUE DES CANCANS NR. 9 I LAGRASSE
Her ligger et nylig renovert middelalderhus med stor hage. Stedets nettside er www.holidaysinlagrasse.com. Tre leiligheter er til leie her, The Grenier Apartment, The Arch Apartment og The Garden Studio. Alle er fullt utstyrt og har meget god standard.
The Grenier Apartment har plass til fem, mens The Arch og The Garden Studio passer for fire.

The Garden Studio i Lagrasse

The Garden Studio i Lagrasse

Eierne har visst å ta vare på de originale detaljene fra middelalderen, for eksempel vakre steinvegger, venetianske buer, massive trebjelker og annet treverk. Du finner mange smarte løsninger og lekker design.

Alle leilighetene har tilgang til felles hage som har to områder for grilling, fire terrasser og et oppvarmet svømmebasseng.

Om kveldene kan du utforske Lagrasse og de gode restaurantene. Byen er svært hyggelig, og har mye å tilby de historieinteresserte. Særlig er klosteret Sainte Marie d’Orbieu en spennende severdighet.

DOMAINE LA TUILERIE I VAL DE D’AGNE
På nettsiden www.holidaycorbieres.com finner dere Domaine La Tuilerie og tilliggende herligheter. Det er en samling gamle gårdshus som er gjort om til luksuriøse utleieboliger. Alle husene (også gamle låver) er restaurert med omhu, i tradisjonell stil med mye synlig stein, men med moderne detaljer og møbler og høy kvalitet på materialer og utstyr. Eiendommene ligger i den rolige og fruktbare dalen Val de Dagne, litt vest for Lagrasse, mellom Villetritouls og Taurize. Hvis dere leter etter et rolig tilfluktssted i uberørt natur, er dette stedet. Dere har likevel ikke lang vei til restaurantene i Lagrasse.

Val de d'Agne

Val de d’Agne

Elven Alsou renner gjennom dalen, med sitt klare vann og store fiskebestander. I nærheten ligger to innsjøer for bading eller piknik. Ferskt brød leveres om morgenen, seks dager i uken. Landsbyen Servies en Val ligger like ved, med slott fra middelalderen, postkontor, matbutikk (med mange herlige lokale produkter), bakere, ”tabac”, minibank, vinbutikk, frisør og et bilverksted som selger bensin.

Fem meget romslige leiligheter/hus leies ut. Les Trois Fenêtres og The River Appartment er perfekt for to. Le Beau Coin kan huse fra to til seks personer, La Tuilerie passer for fem-seks, mens La Grange er stort nok til åtte personer.

Domaine de Tuilerie

Domaine de Tuilerie

Alle husene har ett eller flere lekre bad, gjerne med marmorfliser. De har enten egen vakker hage eller stor terrasse med praktfull utsikt over dalen. Alle kjøkken har det du måtte ønske deg av moderne utstyr. Stuene har peis eller kamin, TV med mange kanaler, også britiske, og boksamling. Husene har doble vinduer og helårs oppvarming. Alle har tilgang til naturlig svømmebasseng, mens La Tuilerie og La Grange dessuten har egne basseng.

Nå er det på tide å begynne planleggingen av årets sykkelferie, og du bør være tidlig ute med å bestille bosted. Gled deg til en fantastisk sykkelferie i Corbières-området!

Blogglisten

Gi en kommentar