SYKKELFERIE I FRANKRIKE

PÅ EGEN HÅND I LANGUEDOC

La petite Oleandre house

Drømmer du om en sykkelferie i Frankrike neste vår eller sommer? Da kan det være smart å ikke vente for lenge med planleggingen. De beste ferieboligene blir tidlig booket, og det lønner seg alltid å bestille så tidlig som mulig, når utvalget er størst.

I boken min ga jeg en del råd om hvordan man kan finne bosted. Mange boliger, både i Minervois og i Corbières, fikk en egen liten omtale, og nettadressene ble oppgitt. For å gi et bilde av mangfoldet, valgte jeg ut eksempler på både mindre, rimelige ferieleiligheter og større, mer luksuriøse. For i disse områdene finnes hele spekteret, fra små, enkle gîtes, til større, private leiligheter og hus som leies ut både med og uten tilgang til svømmebasseng. Hoteller med god standard og ”vinslott” som er gjort om til flotte feriekomplekser, ble også presentert i boken.

Men det var selvsagt ikke plass til å få med alt, så her får dere nye tips om seks gode ferieboliger i Bize-Minervois:

Eierne har alle sendt meg hyggelige e-poster, og de vil svært gjerne ha norske gjester. Nesten alle er briter, og de har vært flinke med å pusse opp boligene som de leier ut. De fleste har egen leilighet i nærheten, slik at de kan ta i mot gjestene og sørge for renhold, nytt sengetøy og håndklær.

Alle disse seks bostedene har fin standard med gode senger og behagelige, lette dyner som passer kresne nordmenn. De har det meste av utstyr du setter pris på, som oppvaskmaskin, vaskemaskin, fryser, kaffetrakter, mikro, TV, hårføner osv. Felles for alle er at de har en hjemlig atmosfære. Du finner som oftest peis, musikkanlegg, bøker, spill og leker for barna.

På hjemmesiden deres kan du finne detaljerte opplysninger. Noen har ”gjestebok” med hilsen fra fornøyde gjester.

LA PETITE OLEANDRE MAISON

På bildet øverst ser du dette kjempekoselige, lille huset som ligger i eierens hage. Det har maks 4 sengeplasser og passer ypperlig for to-tre personer (kun 1 soverom + sovesofa i stuen). Det er smakfullt innredet og har sentralvarme. Du får egen terrasse og full tilgang til et lekkert, oppvarmet svømmebasseng.

Oleandre pool

Eiendommen ligger sentralt i Chemin de L’Aire Vieille, litt i utkanten av sentrum, bare noen få minutters gange fra matbutikk, baker, slakter og restauranter.
Se nettsiden  http://www.holidaylettings.co.uk/rentals/bize-minervois/84997der alle detaljer er oppgitt.

Kontakt Karen Laffar, mobil nr. 0044 7718.89.50.25 eller e-post: karenbrooklyn@yahoo.co.uk.

6, PLACE AUX HERBES

Jess og Jules Whitaker har en stor leilighet med perfekt beliggenhet i sentrum ved bredden av elven Cesse. Det er et renovert gammelt byhus med to terrasser mot sør og utsikt mot badeplassen ved elven. (Som beskrevet i boken blir elven demmet opp om sommeren til et flott naturlig svømmebasseng med strand.) Det er en privat trapp fra hovedterrassen ned til badestranden.

Utsikt fra 6, Places aux Herbes

Huset har tre etasjer og har plass til 6-8 personer. Interiøret er fullstendig restaurert og oppgradert til moderne standard, samtidig som det har bevart sin opprinnelige stil og sjarm.

Hovedterrassen har grill, terrassemøbler og markise for den som ønsker skygge. Eiendommen kan leies hele året og har god oppvarming.

HagestuenPlanløsningen med flere bad og stuer er slik at flere familier fint kan feriere sammen. Syklene kan parkeres inne i leiligheten. Alt er beskrevet på nettsiden www.boltholefrance.com.

Kontakt Jess eller Jules på tlf. 0033 467.25.29.38 / 0033 679.38.66.59 eller e-post boltholefrance@mail.com.

LE CHAI OG LA CACHETTE

Le Chai og La CachetteI Rue de Feuillade, like bak kirken og ikke langt fra bakeriet, har Nick og Gill Lorraine to leiligheter som de leier ut til en meget god pris. De kalles Le Chai (vinlageret) og La Cachette (gjemmestedet). La Cachette har en liten terrasse foran, mens Le Chai har en liten takterrasse. Dette byhuset er svært gammelt, så her sitter det mye historie i veggene. En gammel bakerovn er bevart, og deler av huset har også vært stall en gang i tiden.

Le Chai har i første etasje kjøkken med både spise- og sittegruppe samt et dobbelt soverom med dusjrom og vaskerom. I annen etasje finnes nok et dobbelt soverom med eget bad med badekar. En ekstraseng for en femte person finnes også. I tredje etasje er ”solrommet” med takterrassen. Her er grill og hagemøbler.

Le Chai stue 2La Cachette ligger over 1. etasjen av Le Chai og er mindre. Den har et dobbelt og et enkelt soverom. Terrassen har morgensol. Siden dette er det originale huset, er det mer autentisk enn den andre leiligheten.

Les mer på nettsiden www.nlorraine.btinternet.co.uk

Kontakt Nick eller Gill på 0044 (0)1920.82.29.11eller mobil 0044 (0) 7931.31.25.97 eller e-post nlorraine@btinternet.com.

DEBRA WESTERBERGS HUS

Debra fra Australia har jeg kjent en god stund. Hun har bodd fast i Bize i 7 år, og siden hun er en åpen og morsom person, har hun glidd fint inn det franske miljøet. Mange av innbyggerne følger hennes engelskkurs. Mens jeg skrev på boken, hjalp hun meg med både bilder og faktainformasjon. Les gjerne hennes underholdende blogg på husets nettside. Den har flotte bilder og videoer og forteller om det gode landsbylivet i Bize.

Huset hennes ligger sentralt i Avenue de l’amiral Narbonne, tre minutters gange fra butikkene. Ved siden av sin egen leilighet har hun en stor leilighet som hun leier ut. Den er meget velutstyrt, med alle tekniske hjelpemidler, til og med engelskspråklige kanaler på TV’en. Det finnes hele tre doble soverom og to ekstra soverom med to enkeltsenger i begge. Med til sammen 10 sengeplasser og to bad er dette et ypperlig sted også for en større vennegjeng.

Debras stue

Les mer på nettsiden www.bize-minervois.com . Kontakt Debra på tlf.0033 (0) 468.45.72-67 eller mobil: 0033 (0) 627.10.40.60 eller e-post debra@westerberg.com.au

NUMERO SEPT – (Bed & Breakfast)

«Nummer 7» heter huset, som er et gammelt herskapshus sentralt i Bize. Det ligger rett overfor rådhuset, mellom matbutikken Utile og apoteket. Rommene, to doble og et enkelt, er delikate, og koster 55 Euro pr. natt for to personer. Frokost er inkludert, og du får deilige franske croissanter, yoghurt, frukt med mer. Uteplassen ser hyggelig ut – det skal også være et lite svømmebassen der. Syklene kan parkeres på et trygt sted.

Se nettsiden: http://www.bizebedandbreakfast.com

Kontakt Patrick og Sandra Mayne, tlf. 00 33 (0) 468.41.13.31 eller e-post: apesm@orange.fr

Uteplass Mayne

Blogglisten

Gi en kommentar