SYKKELFERIE I FRANKRIKE

PÅ EGEN HÅND I LANGUEDOC

Her kommer et eksempel på generøsiteten vi møter i denne delen av Frankrike (Bize-Minervois og omegn). Før avreisen til sykkelferien vår hadde vi fått mail fra salgsassistent og markedsfører Catherine Gourmet ved vingården Domaine St Michel Archange om at eieren, Charles Janbon, ønsket å treffe oss for å gi oss et tilbud.

Vi var ganske spente da vi troppet opp og kom inn i det første gårdsrommet med sittegrupper og røde tønner til vinservering. Her kan du smake vingårdens viner i skyggen fra to store lindetrær. Lenger inn finnes salgslokale med kjøkken og en stor festplass der det arrangeres konserter og kunstutstillinger. Vinmarkene ligger spredt rundt omkring landsbyen.

Vi ble tatt imot av den elskelige mannen, tidligere professor i kjemi i Montpellier, og selvfølgelig fikk vi smake de deilige vinene som vingården produserer. Disse var nye for oss: Hvitvinen L’Ange Blanc og den røde Le Petit Augustin, der Nils og jeg straks valgte hver vår favoritt. Fantastisk gode! De bør importeres til Norge, sammen med rosevinen Les Deux Roses og rødvinene La Tour de Boussecos og La cuvée Joséphine, hvis de ikke er utsolgt.

Konserter, fester og utstillinger
Skal du til området i juli eller august, bør du besøke salgslokalene og delta på noe av det Catherine arrangerer i det sjarmerende gårdsrommet. Du finner porten ved enden av gaten som går inn mellom Café du Midi og eiendomsmegleren. Se det varierte programmet på http://www.domaine-saint-michel-archange.com/fr  eller les kortversjonen på norsk nederst i bloggen om de arrangementene som gjenstår pr. i dag.

Etikett

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Charles Janbon og Catherine Gourmet

Charles Janbon og Catherine Gourmet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her ser du noen av bildene fra årets arrangementer:

Catherine presenterer

Catherine presenterer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 musikere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gratis opphold på eldgammel vingård
Etter vinsmakingen kom tilbudet: Vingården har hatt en del norske sykkelturister på besøk, som har kjøpt mye vin. M. Janbon og Catherine er overbevist om at det skyldes boka mi og reklamen for vinene i bloggen min. Se https://www.sykkelferie-frankrike.com/2011/07 og www.sykkelferie-frankrike.com/vin-underholdning-og-bosteder. Derfor tilbyr M. Janbon oss nå å få bo i huset hans i Bize når som helst, unntatt i juli og august. Resten av året bor han i Montpellier, og huset står tomt. Vi ble vist rundt i den eldgamle bygningen, som er helt fra 1600-tallet og ligger midt inne i landsbyen. Det var litt av en opplevelse. Opprinnelig ble husene bygget som sommerbolig for erkebiskopen i Narbonne! Ingen ting er forandret siden M. Janbon bodde der som liten gutt. I det gammeldagse kjøkkenet var en enorm grue og i spisestua et laaangt spisebord. Ellers fantes fine, tunge eikemøbler i alle rom – skap med fint lintøy og eldgamle bøker bak glassdører. Sengene var brede, og på «sovesalen» var det mange av dem. Her pleide visst barnebarna å bo når de var på ferie.

Etter omvisningen hadde vi en hyggelig prat om bl.a. skandinavisk litteratur. M. Janbon hadde nylig vært på skandinavisk litteraturfestival i Montpellier, og kjente godt til flere forfattere som er oversatt til fransk – flest svenske må innrømmes.

Varme om hjertet ruslet vi de få skrittene hjem.

Huset til M. Janbon

Huset til M. Janbon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Program sommeren 2014
Fredag 18. juli: Rock&Roll og musikk fra 80-åra med gruppen LOST. Her kan du også feire Catherines 50-årsdag. De som kommer med antrekk fra 80-åra, vil bli premiert. Buffet til 15 €.

Søndag 20. juli. Den årlige olivenfesten i Bize med start kl. 10.  Vinsmaking under lindetrærne.

Fredag 25. juli kl. 19. Bodega-kveld med dansere fra Sevilla. 8 dansere i fantastiske kostymer gir deg en uforglemmelig kveld. (20 €).

Fredag 1. august kl. 19. Britiske Brian og Kevin, venner av huset, underholder med countrymusikk og humor. Konsertbuffet til 20 €.

Fredag 8. august kl. 19. Tangokveld med gruppen «Gabriel Vallone Trio». Kom i argentinsk stemning med stemmen til Gabriel Vallone og Dario Polonara på banjo og Alejandro Di Costanzo på piano. Konsertbuffet til 20 €.

Fredag 15. august kl. 19. Festmåltid med naboene. Vingårdens naboer og venner inviteres til en munter og vennskapelig kveld i det vakre gårdsrommet. Hver og en tar med seg noe å spise som de kan dele med de andre. Vingården sørger for rødvin. Det blir levende musikk. Turister er spesielt velkomne! Det blir leker og mange gaver å vinne. Arrangementet er gratis.

Bindende påmelding til de fleste arrangementene. Begrensede plasser.

 

En kommentar til “Prøv vinene fra Domaine St Michel Archange!”

  1. Harrit W. Lie sier:

    Heisan!
    Dette hørtes jo veldig spennende ut! Så mye morsomt dere får til.

Gi en kommentar