SYKKELFERIE I FRANKRIKE

PÅ EGEN HÅND I LANGUEDOC

E-post fra fornøyd bruker, mai 2013:
Her er et bilde som vi tok på vår vidunderlige sykkeltur nylig. Vi fulgte dine anbefalinger fra boka og er kjempefornøyde med turene. Uten boka hadde vi ikke fått oppleve alt vi gjorde disse dagene. Den er gull verdt ,og jeg anbefaler den så og si daglig til dem jeg møter på min vei. Jeg ønsker at alle som er glad i å sykle kan bli kjent med dette herlige området, og håper du får markedsført boka gjennom mange kanaler. Ingen vil bli skuffet!
Vennlig hilsen Åse Mjelde.

Nr. 1, 2012 – Bladet «Fransklæreren»
Comment combiner santé, culture, plaisirs de la table et de la nature…
Est-ce bien compatible? Oui, vous en serez vite convaincu en lisant le livre suivant: «Sykkelferie i Frankrike – På egen hånd i Languedoc», de Henriette Bingen Sande, 170 pages, Dreyers Forlag 2011, 249, et 218, par www.dreyersforlag.no.
Il existe déjà plusieurs associations qui organisent en France des circuits pour groupes; cet ouvrage s’adresse plutôt aux individualistes qui préfèrent choisir leur propre parcours et pédaler à leur rythme. Le livre propose une vingtaine de circuits, notamment dans le Languedoc occidental c’est -à-dire au pays des Cathares. Il est temps de découvrir cette partie du Midi si belle où le touriste n’est pas encore roi. Voir www.sykkelferie-frankrike.com.

Nr. 4, september 2011 – Bladet «På sykkel» – Syklistenes landsforening
24. august: Kari Wiik Karlson på Facebook :
Jeg anbefaler de av dere som liker aktiv ferie, å kjøpe Henriette Bingen Sandes bok : «Sykkelferie i Frankrike – På egenhånd i Languedoc», Languedoc er et flott område og lite kjent blant nordmenn! Jeg har vært der mange ganger, og neste år blir det en ukes sykkeltur, inspirert av denne fantastiske boka!

Motor nr. 4  juni 2011 – NAFs medlemsblad

24. mai: Kommentar på bloggen fra den danske forfatteren Hanne Damtoft Johansen:
Allerførst vil jeg gerne lykønske Henriette for denne fornemme bog. Det er en fantastisk kombination af en cykelguide og en kulturguide; nu er der ingen undskyldninger for ikke at blive klogere, mens man bruger benene!

14. mai: Intervju i Smaalenenes Avis
Trøgsting gir ut sykkelferiebok

6. mai –  Magasinet Reiselyst nr. 05/2011:
6. mai: Intervju i Asker og Bærum Budstikke
Sykkelentusiast med håndbokAv Sonia Anita Jensen
Henriette Bingen Sande fra Blommenholm elsker å sykle. Med boken ”Sykkelferie i Frankrike” håper hun flere slår til.�
– Jeg er glad i å sykle utenom opplagte severdigheter, sier Bingen Sande.
Det er spesielt området Languedoc, langs Middelhavet mot spanskegrensen, hun og ektemannen Nils har lagt sin elsk på. Boken inneholder alle opplysninger som skal til for å planlegge sykkelferier i denne regionen.
Med et stort nettverk av gode sykkelveier, fine strender, vakre vinmarker, olivenlunder og imponerende fjellandskap og utsikt mot Pyreneene – koser forfatteren seg på sykkelsetet. Hun liker å sykle langs kulturminner som gamle katarborger, vakre klostre, idylliske kanaler og elver.
– Jeg er fascinert av den spennende middelalderhistorien – om trubardurer og katarer. Languedoc er mindre glamorøs enn Rivieraen. Vi treffer heldigvis ikke jetset’ere, men åpne, gjestfrie og vennlige mennesker. Færre turister trekker hit. Det gjør regionen mer tiltrekkende for oss. Her kan vi virkelig sykle utenfor allfarvei i et område der mye av det opprinnelige er bevart.
Turer for alle
Bingen Sande avviser at sykkelturer i Frankrike bare er for de sprekeste. I boken gir hun råd som passer for alle, fra vanlige mosjonister til de veltrente. Derfor har rutene kart med høydekurver, og turene har fire vanskelighetsgrader.
– I dag er 60-åringene spreke. Jeg håper å sykle i mange år til. Mye vann og hyggelige pauser er gode strategier for ferier på sykkelsetet, sier hun.
– Jeg forstår ikke dem som sykler mange mil og ikke legger merke til omgivelsene. Men det hender mannen min vil sykle lenger og legger inn en ekstra sløyfe på hjemveien, sier hun.
Bader i elven
Ekteparet sykler også kjente løyper i Asker og Bærum, som Lommedalen, Krogskogen, forbi Fossum, fra Sørkedalen til Kikut, kyststien og fra Sandungen til Solli. Og så vedlikeholder forfatteren sykkelformen på Friskis & Svettis gjennom vinteren.
Hun avslører at årets sommerferie starter i fredfulle Bize-Minervois. Det gjør den alltid.
– Vi bader i elven som renner gjennom landsbyen. Dette er basen vår, sier hun om byen som er utgangspunkt for halvparten av de 20 sykkelturene hun beskriver.

27. april – Dagsavisen:

Frankrike à la sykkelkart
27.04.2011  –  Side: 8  –  Seksjon: REISE  –  Del: 2
Det blir stadig mer populært å reise på to hjul i utlandet. Henriette Bingen Sande er frankofil, og har syklet mye i landet.
Nå har hun skrevet guiden «Sykkelferie i Frankrike – på egen hånd i Languedoc», der du finner alt du trenger for å planlegge en sykkelferie her. Regionen tilbyr et variert spekter av naturopplevelser, fra middelhavskyst med fine strender, til vinmarker og uberørt fjellandskap. Boken tar for seg områdene Minervois og Corbières, som har et stort nettverk av gode sykkelveier. Her kan du besøke dramatiske katarborger, vakre klostre og mange kulturminner. I Minervois går ferden langs idylliske kanaler og elver, gjennom vinmarker, olivenlunder og frukthager. Corbières har en villere natur, og du kan sykle opp på topper med utsikt mot Pyreneene og Middelhavet. Alle turene i boken har kart og høydekurver, og beskriver severdighetene underveis. Boken passer for både tursyklister og veltrente, med ulike vanskelighetsgrader. (269 kr, Dreyers Forlag)

21. april – Bloggen
beckbackbackpack.blogspot.com
Kåret til Norges beste reiselivsblogg i 2010.
Kjersti Beck og Per-Erik Bjørnbakk:
«Sykkelferie er kred!. Tenk å oppleve, samtidig som du forbrenner
kalorier utenom det vanlige – makan til kombo. Når det er sagt,
kan du finne en rute som er tilpasset deg og dine og få en
fantastisk fin «slow travelling»-ferie, uten at du tråkker på
deg brokk (er det strengt tatt mulig?) 1. april lanserte
Henriette Bingen Sande boken «Sykkelferie i Frankrike -På egen
hånd i Languedoc», som tar for seg ulike ruter, opplevelser og
praktisk informasjon rundt sykkelferien. Vi har sett kjapt
gjennom dem, og her er det mye god informasjon å hente. For mer
informasjon om boken og bestilling, klikk på hennes hjemmeside.»

13. april – Innlegg på Facebook av kommunikasjonsrådgiver Veslemøy Rysstad:
«For meg ble det både gledelig gjensyn og ikke minst mye nytt å
lese om «katarenes rike» i Henriette Bingen Sandes nye
bok «Sykkelferie i Frankrike». Boka anbefales på det varmeste!»