SYKKELFERIE I FRANKRIKE

PÅ EGEN HÅND I LANGUEDOC

Bli med på landsbyfester og loppemarkeder og gå på konsert!

Turister er alltid velkomne. Prøv å kommunisere litt med lokalbefolkningen, om enn på et stotrende fransk. Da vil du møte ekstra vennlighet. Den årlige olivenfesten i Bize er av de største begivenhetene – der skjer det mye morsomt hele dagen. Kulturbyen Lagrasse er kjent for sine musikk- og bokfestivaler.

Det er for hver base gitt en fyldig beskrivelse av hva som pleier å foregå av landsbyfester, konserter og andre kulturarrangementer. Dessuten er det tips om hvordan man kan finne ut dette på internett før avreise. Markeder, både mat og loppis, kan man også få oversikt over.

RESTAURANTER
Langs hele kanalen og i landsbyene finner du mange sjarmerende restauranter. Det er både gourmetrestauranter med stjerner i restaurantguidene, og rimeligere, men oftest svært gode spisesteder. Til og med i bittesmå fjellandsbyer kan du finne en hyggelig restaurant.

Restauranten Lo Cagarol

I boken finnes oversikter over spisesteder både i landsbyen man bor og i nabolandsbyene. Telefonnummer er oppgitt, for ofte lønner det seg å bestille bord til kveldsmåltidet.

VINSMAKING
Disse varme, solrike områdene er ideelle for vinproduksjon. Minervois- og Corbières-områdene et blant verdens største vinområder og fremstår nå som svært nytenkende. Det er flere og flere vingårder som lager biodynamisk vin, og det utvikles stadig bedre metoder for å produsere viner med et minimum av kunstige tilsetninger.

Boken har lister over vinslott og vingårder som ligger i nærheten av ”basen” – med telefonnummer, slik at man kan avtale tid for vinsmaking. Spesielt gode steder, der det tilbys omvisning, vinsmaking og evt. måltid, har fått en egen presentasjon.

EKSTRA BONUS
Du kan ha med besteforeldre eller andre som ikke ønsker å legge ut på lang sykkeltur hver dag. Det er flotte turmuligheter til fots rundt hver base. Her er spennende kulturminner å utforske langs stiene på høydedragene rundt landsbyene. Dessuten er det bademuligher for barna i trygge omgivelser.