SYKKELFERIE I FRANKRIKE

PÅ EGEN HÅND I LANGUEDOC

I områdene rundt landsbyene Bize-Minervois og Lagrasse fins en rekke muligheter for kortere turer som du kan ta en tidlig morgenstund eller som formiddags/ettermiddagstur. Du kan også rusle små, koselige runder til fots hvis du bare vil ha en liten kveldstur etter måltidet. På disse høydedragene finnes spennende kulturminner å utforske.

I en gruppe som er på tur sammen, familie eller vennegjeng, kan det ofte være slik at ikke alle vil sluke mange mil på sykkel hver dag. Da kan gruppa med fordel dele seg, slik at hver og en kan velge en tur som passer kondisjon eller dagsform.

I boken min passet det best å ha med bare heldags turbeskrivelser. Men like fullt tror jeg mange vil sette pris på å kunne ta kortere turer. Det er da også noe av konseptet med ”sykkelferie på egen hånd”: Man skal ha frihet til å legge opp dagen etter eget ønske. For eksempel kan formiddagen nytes ved bassenget, på det lokale markedet eller på shoppingtur til nærmeste by, mens ettermiddagen benyttes til en kortere tur, på sykkel eller til fots.

Derfor kommer jeg framover til å legge ut flere beskrivelser som ikke finnes i boken, av korte turer i nærmiljøene rundt Bize og Lagrasse. Kartene må her være mer detaljerte enn turkartene i boken. Derfor vil jeg lage dem ved hjelp av Georandoprogrammet som jeg har lastet ned fra IGN, det franske kartverket. Her kan jeg velge målestokk 1: 25.000, som egner seg ypperlig i disse tilfellene.

I disse bloggene vil det også bli mulig å laste ned en utskriftsvennlig turbeskrivelse, komplett med forklaringer, faktarammer, kart og bilder. Skriver du den ut som heftet og tosidig, vil du få en praktisk trykksak som du kan ha med i styrevesken.

Første tur som vil bli lagt ut (ganske snart), går i områdene nord for Bize-Minevois. Den er på 14,5 km.

3 kommentar til “Korte sykkelturer i nærmiljøet”

 1. Hei.
  Jeg fikk høre om boken din via en bibliotekar, jeg har bestillt boken, og gleder meg til å få den. Vi er en gjeng som har kjøpt et stort hus i Boutenac i Languedoc. Vi sykler masse i området. Vi har en fin runde til Lagrasse, og lunch i Minerve er fast hver gang vi er i huset vårt. Det skal bli spennende å lese om de turene du har hatt i området. Det blir lett til at en har de faste rundene, vi er blitt kjent med vindene i området, og de bestemmer ofte hvor ferden vil gå. Håper du får mange flere flotte sykkelturer i området.

  MVH

  Harald Søbye

 2. Hei.
  Jeg fikk høre om boken din via en bibliotekar, jeg har bestillt boken, og gleder meg til å få den. Vi er en gjeng som har kjøpt et stort hus i Boutenac i Languedoc. Vi sykler masse i området. Vi har en fin runde til Lagrasse, og lunch i Minerve er fast hver gang vi er i huset vårt. Det skal bli spennende å lese om de turene du har hatt i området. Det blir lett til at en har de faste rundene, vi er blitt kjent med vindene i området, og de bestemmer ofte hvor ferden vil gå. Håper du får mange flere flotte sykkelturer i området. Jeg leser at du finner vill asparges og ruccolasalat i skogholtene, skulle gjerne ha vist hvor du finner det.

  MVH

  Harald

 3. Kari Wiik sier:

  Gleder meg til å lese boka di! Jeg har vært på mange sykkelturer i Frankrike bla Dordogne, Bordeaux distriktet, langs Loire og selvsagt flere ganger i Provence, men i Languedoc har jeg kun vært med bil! Så dette blir inspirasjon til neste års ferie! Planlegging er halve moroa og da skal jeg bruke din bok! Jeg avslutter nok ferien neste år med en uke i Collioure som vanlig. Det er den vakreste byen ved Middelhavskysten som jeg vet om!

Gi en kommentar