SYKKELFERIE I FRANKRIKE

PÅ EGEN HÅND I LANGUEDOC

Slottet

En sykkelferie i våre områder kan gi ekstra opplevelser for de musikk- og danseglade. Det er så mye morsomt man kan være med på i de mange landsbyene. Det arrangeres stadig landsbyfester, konserter og dansekvelder på restaurantene. Landsbyfestene er et kapitel for seg. Enhver landsby med respekt for seg selv arrangerer flere fester i løpet av året, og det utvises stor fantasi for å finne på noe å feire. Det finnes for eksempel olivenfest, kirsebærfest, ferskenfest, honningfest, trøffelfest, brødfest (!) og en mengde vinfester. Nytt for oss i år var trillebårfesten i Olargues.

Konsert kan være så mangt. En kirkekonsert i en av de mange vakre katedralene med fantastisk akustikk kan være en stor opplevelse. Konserter i andre historiske omgivelser, som  slott, borger eller ruiner, er det også mye av, som i middelalderbyen Carcassonne, der det er et tettpakket program hele sommeren. Mer beskjedne arrangementer kan være like morsomt –  så pass på å lese oppslagene  på butikkdøra. Da kan du være heldig å få med deg at en liten rockegruppe vil spille på markedsplassen neste kveld. Kanskje vil halve landsbyen stille opp, så vær tidlig ute, slik at du kanskje får en sitteplass på stolene foran baren. Uhøytidelig og avslappet, og musikken kan ha skikkelig trøkk!

Château du Puits Es Pratx
Denne gangen fikk vi med oss en konsert på Château du Puits Es Pratx i nabobyen Ginestas. Det er et staselig gammelt vinslott som britene Sasha og Tim har restaurert med god smak og sans for det opprinnelige. Konseptet deres er ganske imponerende. De driver variert turisme, leier ut leiligheter og rom med frokost og tar imot store grupper av syklister og andre. De arrangerer mange brylluper, der de ordner mat og alt, for Sasha er utdannet kokk og lager nydelig gourmetmat.

I tillegg arrangerer de mange konserter, særlig i sommerhalvåret, alt fra kor til jazz. De holdes i det gamle vinlageret, med kjempesvære vintønner langs veggene, god takhøyde og suveren akustikk.

19. mai var det blues- og rockekonsert, med tilbud om middag for de som ønsket det. Gjett om vi ville, man får et treretters gourmetmåltid til svært rimelig pris, sammenlignet med tilsvarende i Norge. Mat og levende musikk – mmmmm. Her ser dere hovedretten til Nils, Pekingand. (Hele menuen står nederst).

Hovedretten Pekingand

 

 

 

 

 

 

 

Jeff Hug and the Boosters
Det var Jeff H and the Boosters som spilte. Gruppa kommer fra Aude, og spiller for det meste blues, mens også dansbar rock. Det er særlig blues fra 40-åras Chigago, engelsk og amerikansk blues fra 60-åra og Texas blues/rock. Gruppa eksperimenterer og bruker også elementer fra reggae. Dynamisk og lidenskapelig! Hør bare selv på YouTube.

Jeff H and the Boosters

Jeff H and the Boosters

Ekstra morsomt var det da Tim, verten, fikk prøve seg på slagverket. Han har fortid som musiker, det var tydelig.

Tim på slagverk

 

 

 

 

 

 

 

 

Gruppa Titanic i Ginestas!
Tim fortalte begeistret at den norske rockegruppa Titanic nylig hadde slått seg ned i Ginestas. De hadde hatt konsert på L’es Pratx 7. april!

Titanic  ble dannet på restene etter The Beatnicks, var på topp i 70-åra, gjorde lykke i Frankrike og gikk helt opp til 5. plass i Storbritannia og Norge i 1971 med albumet Seawolf. Titanic var det første norske bandet som gjorde stor suksess utenfor Skandinavias grenser, og det eneste frem til midten av 80-tallet som var internasjonalt kjent. Ironisk nok holdt Titanic aldri en konsert i Norge. (Kilde http://www.rockheim.no/). Hør dem på YouTube

Vil du se hva som foregår av konserter på Restaurant L’es Pratx når du er på de kanter: se http://www.lespratx.com/. Det er bare å ringe Sasha på tlf. 0033-468.33.90.76 og melde seg på. Så kan du nyte stemningen, lytte til musikk, spise spennende mat, danse og møte nye venner. Se også http://www.facebook.com/RestaurantEsPratx. Der ligger også bilder fra Titanics konsert!

Meny 19. mai

 

Menu à 20 euros
Entrée
Champignons farcie avec ail, coriandre et fines herbes
Mushrooms stuffed with garlic coriander & fresh herbs�
Plat principal
Dos de saumon a l’aneth beurre blanc, legumes printemps roti
Grilled salmon filit with a dill infused beurre blanc & roasted spring vegetables
Dessert
Choix de glaces

Menu à 24 euros
Entrée
Asperge croquante avéc jambon de payee et créme d’aspérge
Steamed asparagus rolled in serrano ham with asparagus cream
Plat principal
Magret de canard laqué Peking au confit onion oriental sur en lit des nouilles
Peking duck with an oriental onion confit served on a bed of noodles
Dessert
Tarte au citron avec fraise ou Gateau Torte au chocolat

Menu à 28 euros
Entrée
Aumoniere de fromage de montagne sur lit de aspérge et concombre
Mountain cheese & brandade in a filo pastry parcel served on a bed of asparagus & cucumber
Plat principal
Rôtissez l’épaule de l’agneau avec de la sauce en bon état et des légumes rôtis
Roast shoulder of lamb with a mint sauce and roasted vegetables
Dessert
Tarte au citron avec fraise ou Gateau Torte au chocolat

Gi en kommentar