SYKKELFERIE I FRANKRIKE

PÅ EGEN HÅND I LANGUEDOC

Her får dere beskrivelse på enda en fottur fra nærområdet i Lagrasse. Turen går til kapellet «Notre Dame de Carla» vest for byen, som ligger vakkert til oppe i fjellene. Det er nydelig restaurert av en gruppe frivillilge. Ta med mat og drikke !

I hele den katolske verden minnes Jomfru Marias fødsel den 8. september. Mange steder møtes pilegrimer på fjellet denne datoen. I Lagrasse er det tradisjon å markere dagen med en tur til dette hellige stedet. En fellestur arrangeres også den første søndagen i mai.

Legenden forteller at en bonde som pløyde åkeren sin på det stedet, fant en statue av jomfru Maria. Han tok den med til landsbyen, men da han kom tilbake til åkeren, fant han mirakuløst den samme statuen. Et kapell ble så bygget på 1100-tallet for å hellige dette miraklet.

Notre Dame de Carla

 

Følg denne beskrivelsen :
Kryss den nye broen over Orbieu-elven ved hovedveien D3 og ta veien D41 som går mot klosteret. Etter noen få meter ser du en merket sti til høyre.

Klosteret i Lagrasse

Følg denne stien oppover til du kommer til en grusvei. Fortsett rett fram på denne veien til du kommer til et kryss der mange veier møtes. Velg den som går lengst til høyre og fortsett til en sti med skilt som viser mot Notre Dame de Carla.

På en høyde i nærheten av kapellet har det blitt satt opp et krusifiks. Her har du panoramautsikt utover de dype kløftene langs elven Alsou. Av kartet ser du at du to steder kan velge en litt annen vei tilbake.

Kapellet

Her passer det fint å nyte en piknik i skyggen av dette hellige stedet. NB : Ikke glem å ta med nok vann, minst 1,5 liter pr. person.

Varighet: 03h30 à 4h00 fram og tilbake
Lengde : 10 km
Høydeforskjell : 332m
Merking: Gul PR og rød og hvit GR36.

Kilder : http://blog.audetourisme.com/de-lagrasse-a-notre-dame-du-carla/#.WpqaYujOXQA
og https://www.tourisme-corbieres-minervois.com/notre-dame-du-carla.html

Gi en kommentar