SYKKELFERIE I FRANKRIKE

PÅ EGEN HÅND I LANGUEDOC

Stranda i Serignan

Første gjesteblogg : Else Bingen Sande har vært på weekendtur til Béziers (som er inngangsporten til sykkelparadiset Minervois). Hun skriver: ”På reisefot i Frankrike bestemte jeg meg for å tilbringe noen maidager i Béziers før jeg tok flyet hjem fra flyplassen der. Béziers er en vakker, middels stor by i Languedoc, ikke langt fra Middelhavets strender, så her kan byliv kombineres med strand- og badeliv, og det var nettopp det jeg gjorde.


 
Béziers er kjent for sitt pittoreske bybilde skapt av trange gater, gamle herskapsboliger (flere åpne for publikum), og mange vakre kirker, der den staselige romanske katedralen, St. Nazaire fra det 13. århundre er den mest kjente. Man kan fordype seg i kunst og interessant historie i Béziers, gjennom bymiljø og ulike museer. Dersom shoppingånden kommer over deg, er det mange fine småbutikker i de hyggelige gatene, og kvalitet og design er stikkord her.

Fra Béziers er det kort vei til havet. Ta bilen, sykle eller gjør som meg, ta lokalbussen som er en opplevelse i seg selv, dog stappfull etter skoletid. Sérignan Plage er den vakreste stranda. Den er ikke pulserende, men med blomstrende sanddyner, nydelige skjell i mange varianter, fin myk sand og kun et par strandbarer. Valras Plage er helt annerledes – ingen naturperle, men med masse liv og aktivitet og ganske så kommers.

For en litt low-key byferie i vakre omgivelser anbefales Béziers! Du kan fly ned med Ryanair en fredag og tilbake på mandag. Les mer på denne siden. Se bildene som gir deg en smakebit av det byen kan by på:

Utsikt fra St. Nazaire-katedralen – elven Orb bukter seg langs kanten av byen

 

Katedralen

St. Nazaire-katedralen

 

 

Fra Le Plateau des Poètes

Planteglede

 

Sanddynene på Sérignan Plage

 

Strandbar på Serignan Plage- tydeligvis utenfor turistsesongen

 

Tregjerder for å beskytte flora og fauna på Sérignan Plage

Kommentar fra mor:  Det var morsomt å få inn inn en gjesteblogg. Jeg vil gjerne ha flere slike, særlig fra folk som har kjøpt sykkelguiden min, og som kan berette litt fra sykkelferien, det være seg fra Minervois eller Corbières. Dere kan bare sende meg en e-post med Word-tekst og noen bilder. E-post: henriettebs@yahoo.no. Eller dere kan bare gi meg en kort tilbakemelding om hvorvidt turbeskrivelsene mine var greie å følge, og om hvordan det øvrige fungerte under oppholdet. Hilsen Henriette Bingen Sande.

En kommentar til “Byliv og strandliv på en helg”

  1. Lars Tennebekk sier:

    Flott strand og god plass. Strandrestauranten hadde nydelig og mye mat. Med det var iskaldt i sjøen. Noen som vet hvorfor?

Gi en kommentar