SYKKELFERIE I FRANKRIKE

PÅ EGEN HÅND I LANGUEDOC

Antall feriebosteder i Bize-Minervois er nylig blitt utvidet med flere gode tilbud. Nå skulle det være noe for enhver smak og pengepung i dette sykkelparadiset. Planlegg neste års sykkelferie så tidlig som mulig – disse bostedene blir populære!

Det svenske paret Birgitta Elfstrøm og hennes mann Johan Aredal har kjøpt en stor leilighet (eller hus, som de sier her når leiligheten går over flere plan). Det gamle steinhuset tilhørte tidligere Logis Colbert-komplekset. Birgitta er utdannet «byggnadshistoriker» og arbeider hos den svenske Riksantikvaren. Med denne bakgrunnen har hun og hennes nevenyttige mann innredet leiligheten med respekt og god smak. Paret skal nå starte utleie i liten skala:

FLODHUSET (MAISON DE LA RIVIÈRE)

Leiligheten har ikke svømmebasseng, men beliggenheten kompenserer for det. Den ligger rett ved stranden der elven Cesse er demmet opp til en stor badedam med krystallklart vann. Stedet egner seg ypperlig for en stor vennegjeng eller storfamilie, siden det finnes 4 svære soverom med totalt 9 sengeplasser og to bad. Syklister kan parkere syklene på gateplan, der man hadde jordbruksredskaper og husdyr i riktig gamle dager. Den kjempestore vintanken er et minne fra den tiden. Se nettsiden www.flodhuset.se.

Kjøkkenet i Elvehuset

Kjøkkenet i Elvehuset

LA MAISON DES PALMIERS

I september besøkte jeg ett av de nye B&B-stedene i Bize, La Maison des Palmiers, i Avenue l’Amiral Narbonne. Her fikk jeg en omvisning av den hyggelige vertinnen Hilary, som er britisk. Hun og mannen har restaurert den vakre bygningen i vinter, og satser nå for fullt. Også hagen er anlagt på nytt, og det er svømmebasseng og fine uteplasser/terrasser. Jeg kjenner noen som har bodd her nå nylig, og som var kjempefornøyd med alt. Les kommentarene til fornøyde gjester på Tripadvisor. Stedet anbefales til alle som vil ha sykkelferie i Minervois-området, og som ikke foretrekker å bo i leilighet. Passer også for småbarnsfamilier. Flere opplysninger og bilder på www.maisondespalmiers.com.

La Maison des Palmiers

La Maison des Palmiers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LE BOBO

Et annet nytt B&B-tilbud er Le Bobo, også det i Avenue l’Amiral Narbonne. Navnet spiller på «Bourgeois» (borgerlig) og “Bohemian”, altså skulle stedet passe for flere. Det er en stor residens som har de opprinnelige festningsmurene fra 1100-tallet, et imponerende inngangsparti, god takhøyde og originale gulvfliser. Se http://lebobo.eu/ (jeg har ikke sett stedet innvendig, men etter bildene å dømme er dette et spennende sted). Se omtale på Tripadvisor.

lebobo 2

Ellers anbefaler jeg selvfølgelig vårt stamsted Le Logis Colbert, der vi alltid føler oss veldig hjemme, se www.logiscolbert.com. Her har de romslige leiligheter av forskjellig størrelse, en vakker hage og svømmebasseng. Vertinnen snakker engelsk. Se tidligere blogger.

Hotellet La Bastide de Cabezac er tre-stjerners og ligger litt sør for sentrum. Se http://www.la-bastide-cabezac.com/, der de flotte bildene vil overbevise deg. De har egen gourmetrestaurant, L’Atelier des Saveurs.

bloggen lagt ut i desember 2011 hadde jeg en del tips om bosteder. Noen av dem kan være nedlagt siden jeg ikke finner dem på nettet lenger. Men disse eksisterer fortsatt ser det ut som:

La Petite Oleandre Maison – http://www.holidaylettings.co.uk/rentals/bize-minervois/84997

6, Place aux Herbes – www.boltholefrance.com

Numero sept – www.bizebedandbreakfast.com

Gi en kommentar