SYKKELFERIE I FRANKRIKE

PÅ EGEN HÅND I LANGUEDOC

Visste du at forlaget og reiseeksperten Lonely Planet har utpekt Languedoc-Roussillon (nå kalt Occitanie) som en region du bør besøke i 2018? De rangerer den faktisk blant «10 på topp»-regionene i verden! Se https://www.lonelyplanet.com/best-in-travel/regions#4 I artikkelen på nettsiden deres fremheves særlig Narbonne og det nye museet som kommer her snart. Videre anbefales alle severdighetene fra romertiden som befinner seg langs AD66 nordover, som Nîmes med Pont du Gard og Arles. Jeg vil derimot bevege meg sørover, og fortelle litt om hva du kan oppleve om du velger å sykle (eller kjøre bil) i Corbières:

Her får dere beskrivelse på enda en fottur fra nærområdet i Lagrasse. Turen går til kapellet «Notre Dame de Carla» vest for byen, som ligger vakkert til oppe i fjellene. Det er nydelig restaurert av en gruppe frivillilge. Ta med mat og drikke !

Denne lette fotturen, som kalles «Karl den stores fot», går i høydedragene ved Lagrasse, landbyen som er valgt som base for sykkelturene i Corbières. Dersom du ikke føler for å sykle en dag, er denne fotturen et godt alternativ. Om sommeren kan du nyte de skyggefulle partiene, og de vakre, eldgamle steinmurene gir assosiasjoner til den spennende historien som knytter seg til landsbyen og klosteret.