SYKKELFERIE I FRANKRIKE

PÅ EGEN HÅND I LANGUEDOC

Her kommer et eksempel på generøsiteten vi møter i denne delen av Frankrike (Bize-Minervois og omegn). Før avreisen til sykkelferien vår hadde vi fått mail fra salgsassistent og markedsfører Catherine Gourmet ved vingården Domaine St Michel Archange om at eieren, Charles Janbon, ønsket å treffe oss for å gi oss et tilbud.

I juni fikk jeg endelig treffe svenske Birgitta, som jeg hadde mailet med i løpet av året. Hun og mannen kjøpte leilighet like ved elva i fjor (se www.flodhuset.se ), og er allerede like glad i landsbyen som oss. Hun er en sann miljøskaper, og har gjort mye for å skape aktivitet og liv i landsbyen. 3. uke i juni arrangerte hun et malekurs, og etterpå var det skrivekurs. Datteren vår deltok på malekurset, som ble en suksess for deltakerne, og vi var så heldig å få være med på vernissagen.

Dersom du velger sykkelferie på egen hånd med fast base, vil du få oppleve noe helt nytt. Du blir lett kjent med nye mennesker og kan få muligheten til oppleve den generøsiteten som vi møter både blant lokalbefolkningen og blant andre glade syklister. Dersom du kjøper de gode detaljkartene i serien Carte de Randonée, kan du legge opp helt nye turer selv. Eller du kan forkorte eller forlenge turene i boka mi. Kartene kan bestilles på www.ign.fr. En GPS er et greitt supplement, men et godt kart gir deg den store oversikten.