SYKKELFERIE I FRANKRIKE

PÅ EGEN HÅND I LANGUEDOC

Benytt muligheten til å oppleve den historiske byen Carcassonne som står på Unescos liste over ”Verdens kulturarv”. Det tar bare 3,5 time å sykle fra Bize-Minervois til Carcassonne. Løypa er forholdsvis lite kupert, og den er ikke mer enn 52 km én vei. Ferden går stort sett på veier med svært lite trafikk. Den siste etappen inn mot byen er nøye planlagt slik at du skal unngå å havne i de store trafikkmaskinene.

Denne bloggen er skrevet av Harriet Wennergren Lie (få med dere premiebildet som ligger til slutt): "Kari, som hadde funnet fram til Henriettes bok og syklet etter den allerede i fjor, var blitt veldig begeistret, og i år fikk jeg være med å dele det hele. Vi hadde bare en uke til denne sykkelferien, og den måtte utnyttes godt.

Frankrike er kjent for sine tre- og firestjerners restauranter med utsøkte retter, og det er noe franskmenn er stolte av. Men nå skriver The Economist at en tredjedel av alle franske restauranter serverer mat med prefabrikerte ingredienser som kjøpes inn dypfryst. Ingrediensene er altså slett ikke friske, og rettene er ikke hjemmelaget fra bunnen av. Dette henger sammen med de dårlige tidene, høyere priser på råvarene og at fraskkmenn ikke har råd til å betale hva som helst når de går på restaurant. Ikke går de ut så ofte lenger heller, og har begynt å ha med matpakke på jobben, noe ...