SYKKELFERIE I FRANKRIKE

PÅ EGEN HÅND I LANGUEDOC

Onsdag 16. mai feiret vi bursdagen til Nils i Collioure med overnatting på ”Le Mas des Citronniers”. Vi kunne ikke valgt et bedre sted for bursdagfeiring. Dagen etter var Kristi Himmelfartsdag, og da ble byen kanskje litt for dominert av franskmenn på tur. Heldigvis var det ikke før i kveldingen av gatene begynte å minne om en turistfelle. Skal du besøke byen, bør du styre unna juli og august og alle festdager. April/begynnelsen av mai eller oktober/november er kanskje best.

Søndag 13. mai åpnet vi med en tidlig og rask sykkeltur til Argeliers for å besøke et større loppemarked. Vi tråkket så fort vi kunne for å rekke en biltur til Olargues i Cevennene etterpå. Der skulle det være ”trillebårfest”, noe som pirret nysgjerrigheten. Dessuten står byen på listen over Frankrikes vakreste landsbyer. Den ligger nord for Roquebrun, som dere kan lese om i tur 8 i boken min. Vi gledet oss til et gjensyn med gamle sykkelstier.

15. mai: Vi er igjen installert i Logis Colbert, midt i vårt sykkelparadis. Gjøken galer på Le Pech, svalene har funnet sine gamle reder oppunder de vakre teglstenstakene, gul gyvel blomstrer og dufter, og valmuene er på sitt vakreste. Syklene våre er tatt fram fra sitt trygge lager, og det er luft i dekkene.