SYKKELFERIE I FRANKRIKE

PÅ EGEN HÅND I LANGUEDOC

Kanalen ved Argeliers

Dette er en av de mange korte sykkelturene i nærområdet rundt Bize-Minervois. Den egner seg godt for dag 1, eller en annen dag det passer å ta en kort tur. Du blir først kjent med åsryggen Le Pech rett øst for Bize. Deretter kommer du ned til kanalen og den lille byen Argeliers, som har en historie å fortelle. Lunsjen inntar du på ”Katten som fisker”, en perle av en restaurant.

Slottet i Aggel

På denne sykkelturen blir du kjent med nærområdet nord for Bize-Minervois. Turen er svært kort og kan tas som en halvdagstur en dag du har noe annet på programmet, eller en dag du føler for å ta det litt rolig. Du passerer Lasfond-grotten, som har hatt stor betydning for prehistorisk vitenskap. Den er faktisk nevnt i viktige museer som British Museum og museene i København, Lund og St-Petersburg. Du kan også få omvisning i det praktfulle historiske slottet i Agel.

I områdene rundt landsbyene Bize-Minervois og Lagrasse fins en rekke muligheter for kortere turer som du kan ta en tidlig morgenstund eller som formiddags/ettermiddagstur. Du kan også rusle små, koselige runder til fots hvis du bare vil ha en liten kveldstur etter måltidet. På disse høydedragene finnes spennende kulturminner å utforske.